неделя, 12 февруари 2023 г.

Ram 1500 REV ще бъде показан тази вечер по време на мача на Super Bowl

 Когато в началото на годината, бе представен Ram 1500 Revolution BEV Concept производителят твърдеше, че от бъдещият електрически пикап на компанията се очаква революция във всяко едно отношение. Дали от страх, че изпуска парче от пая, Stalantis явно е ускорил появата на своят електрически пикап и сега представя чисто и просто електрическа версия на познатият RAM 1500 с преработен дизайн, по подобие на това което направи Ford със своя F-150 Lighting

Официалната премиера на Ram 1500 REV Electrick Truck ще се състои тази вечер по време мача на Super Bowl, но сега имаме възможността да видим първите официални снимки на модела. Според информацията, серийното производство ще започне от началото на следващата година, но компанията вече е започнала да набира поръчки от желаещите да закупят електрическият пикап. 

Както можете да предположите, все още няма никаква официална информация относно задвижването, както и снимки на интериора, но се надяваме такива да станат налични съвсем скоро. По всички личи обаче, че електрическият пикап на Ram, няма да се възползва от STLA платформата на концерна и ще запълни празнината, поне докато бъде представена производствената версия на концептуалният модел. Не става ясно дали новият дизайн на надписа ще бъде наличен само за електрическите модели на марката, но е видно, че това ще бъде първият модел който ще притежава новиият шрифт. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация Ram 1500 REV ще се задвижва от два задвижващи модула с електромотор, предавателна кутия и инвертор, всеки с мощност от 340 к.с. Мощността подавана към четирите колела възлиза на 663 к.с., а ускорението до 100 км/ч. от място ще става за 4.4 секунди. за модела ще се предлагат два вида батерии с капацитет съответно от 168 и 229 кВтч., които ще осигуряват автономия  между 563 и 805 км. При всички случаи е осигурено двустранно зареждане, което означава, че ако не сте си платили сметката за ток ще можете да захраните вашата къща с електричество достатъчно поне за една седмица. Благодарение на 800 волтовата архитектура за около 10 минути ще можете да заредите батериите с ток достатъчен да изминете 177 км. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар