събота, 11 февруари 2023 г.

Ново поколение на JMC Kaiyun представено в Китай

Тази седмица в Китай, бе представено новото поколение на лекотоварните камиони JMC Kaiyun. Имайки предвид факта, че Ford притежава 49%, от компанията не трябва да ни изненадва факта, че моделното семейство на Kaiyun  е базирано до голяма степен на Ford Cargo. Сега обаче китайците предлагат собствена разработка на модела с изцяло нов дизайн и подобрена конструкция. Новият дизайн на кабината намалява въздушното съпротивление с цели 20%, което е довело и до по-ниският с близо 1л/100 км. среден разход на гориво. 

Двигателите са с работен обем от 4 литра и мощност 120 или 150 к.с., куплирани с 5 или 6-степенни скоростни кутии доставяни от Magna. Двигателите на свой ред са разработка на Cummins с горивна система на Bosch и турбо компресори от Garrett. 

Новото поколение на JMC Kaiyun предлага и изцяло нов интериор, като нивото на безопасност е увеличено в пъти. За водача и пътника се предлагат опционални въздушни възглавници, а таблото е изработено от материали абсорбиращи ударите в случай на инцидент. Обзора от страна на водача е подобрен, както и шумоизолацията, което допринася за по-спокойна работна обстановка. Срещу доплащане за модела се предлагат ел. стъкла, климатик, централно заключване и тонирани стъкла. Както и до сега JMC Kaiyun, освен в Китай ще се предлага и на пазарите в Африка, Близкия изток и Азия, като цените варират вежду 15 и 35 000 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар