четвъртък, 7 септември 2023 г.

Changan Qiyuan Е0 ще бъде вторият модел на новата марка


Само 9 месеца след представянето на концепцията Changan Qiyuan CD701, китайците представят предпроизводствената версия на серийният модел който трябва да бъде представен официално някъде през 2024 година. След Changan Qiyuan A07, това ще бъде вторият модел в гамата на новата марка и ще комбинира възможностите на SUV и Pick-up моделите. Непотвърдена информация сочи, че името на новият модел ще бъде Qiyuan E0 и ще бъде наличен само във версия с нулеви емисии.

Дизайна на предпроизводственият модел спрямо този на концепцията, която видяхме в началото на годината не е променен значително. В предната част място вече намират вентилационни отвори, джантите са с нов дизайн, а камерите заместващи страничните огледала са отстъпили своето място на пълноразмерни, конвенционални огледала. В задната част е запазен светлинният подпис на LED светлините, както и най-характерната част за модела, а именно плъзгащият се заден прозорец, който минава над покрива на купето и превръща автомобила в пикап. 

За първи път имаме поглед и над интериора, който е характерен за това което бихме очаквали от концептуален електрически модел. Дизайна е издържан в минималистичен стил без физически бутони и предлага място за 5 човека. В случая пасажерите и водача разполагат с един 15.1-инчов дисплей за инфотайнмънт системата, а най-важната информация ще бъде прожектирана на предното стъкло пред водача, чрез HUD цветен дисплей с добавена реалност. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар