неделя, 29 януари 2023 г.

Changan с премиум EV модели от новата марка Qiyuan

 Китайската марка Changan прави заявка за флагмански SUV модел с нулеви емисии, като за целта дори и основава своя премиум подмарка с името Qiyuan. Моделната линия обаче няма да се ограничи единствено до този модел, а ще се състои от три автомобила които трябва да бъдат представени до края на 2025 година. Концептуалният модел с вътрешнозаводска номерация - CD701, бе представен пред подбрана публика, като демонстрира стилът и дизайнерският език който ще притежават бъдещите модели на марката. 

С дължина от 5 метра и междуосие от 3.1 метра, Qiyuan CD701 предлага място за четирима и изчистен интериор с един огромен централно разположен, плаващ дисплей за всички функции в автомобила. Впечатление прави и воланът с правоъгълна форма, от който ще се управляват и повечето от функциите в автомобила. 

Относно задвижването не се споменава нищо, но марката има достатъчно време да реши, какво да предложи за него, тъй като все още заводът в който трябва да се произвеждат бъдещите модели на Qiyuan не е готов. Той ще се намира в родният град на марката - Chongqing, а неговият капацитет трябва да достига 280 000 автомобила годишно. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар