четвъртък, 13 април 2023 г.

Changan Qiyuan A07 ще се конкурира с Tesla Model 3

Да края на тази година в Китай, Changan ще представи първият модел на новата си подмарка наречена Qiyuan, който ще се конкурира пряко с модели като BYD SealXpeng P7 и Tesla Model 3. Той ще носи името Qiyuan A07, а цените в Китай ще започват от 29 000 долара. 

 Changan Qiyuan A07 ще бъде изграден върху платформата на Changan Deepal SL03 / Shenlan SL03 и ще се предлага както в чисто електрически версии, така и като Plug-in хибрид с литиево-желязно-фосфатна батерия с капацитет 28 кВтч.  Двигателят с вътрешно горене е с работен обем от 1.5 литра и мощност 110 к.с., които ще с  лужи предимно като генератор, а тяговият електромотор е с мощност 218 к.с.   Според производителят, тази версия ще може да изминава в изцяло електрически режим до 170 км.   Изцяло електрическите модификации разчитат на трикомпонентни литиеви батерии, чиито капацитет не се съобщава. За нея са предвидени електромотори с мощност от 218 или 258 к.с., като не се съобщава дали ще има и версия със задвижване на четирите колела. 

За повече подробности явна ще трябва да изчакаме още известно време, докато не се състои официалната премиера на модела. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация, както се предполагаше Changan Qiyuan A07 ще се предлага като хибрид с удължен пробег оборудван с 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 95 к.с., който служи за генератор на батерията с капацитет от 30 кВтч. Тя от своя страна захранва електродвигател разположен на задния мост с мощност 218 к.с. Изцяло електрическата версия също разчита на електромотор задвижващ задните колела, но с мощност от 258 к.с. За него е предвидена батерия с капацитет 78 кВтч., която ще осигурява реална автономия от поне 450 км. 

Интериора разполага с един 15.1-инчов свободно стоящ дисплей в центъра, а най-важната информация ще се прожектира на предният прозорец, чрез 12-инчов HUD, цветен дисплей с добавена реалност. Серийно на борда място намира набор от асистенти подпомагащи шофирането, чиято съвкупност предоставя ниво 2-ро ниво на автономност. Серийно още А07 ще се предлага с панорамен покрив, амбиентно осветление и качествена озвучителна система. Продажбите на модела в Китай ще стартират от това лято с цени между 24 и 31 000 долара в зависимост от версията. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар