сряда, 11 май 2022 г.

Changan Deepal SL03 / Shenlan SL03 е първият китайски модел задвижван от водородни клетки

 Представеният миналата година като концепция Changan C385, започва да се продава в Китай, под името Deepal SL03 (или още като - Shenlan SL03 в зависимост от региона) от средата на това лято с цени започващи от 24 850 долара. Моделът е построен върху платформата ЕРА1, която се разработва в продължение на 5 години и ще се предлага като Plug-in хибрид, EV и EV с водородни клетки. Впечатление прави, че дизайна както на интериора, чиито технологии са дело на Huawei, така и на екстериора не е променен в производствената версия. Коефициентът на челно въздушно съпротивление възлиза на - 0,23. 

Хибридната версия разчита на бензинов мотор с работен обем от 1.5 литра и мощност от 95 к.с., който служи единствено за дозареждане на батерията комбиниран с електромотор с мощност 238 к.с. и батерия с капацитет от 30 кВтч., която осигурява автономия в изцяло електрически режим до 200 км. 

Изцяло електрическата версия ще се предлага в две нива на мощност: от 217 и такава с втори електромотор с мощност 258 к.с., който ще задвижва задните колела.  Капацитета на батерията 58.1 кВтч. за по-маломощната версия и съответно 78 кВтч. за по-мощната версия.  Това от своя страна води до автономия от съответно 515 и 712 км. 

Що се отнася до модификацията с водородни клетки, то за нея се знае, че електромотора ще бъде с мощност 258 к.с., а автономията с едно зареждане на резервоара с водород ще бъде над 700 км., а времето за зареждане на резервоара ще отнема 3 минути.  



Няма коментари:

Публикуване на коментар