петък, 8 септември 2023 г.

Lotus Emeya представен пред подбрана публика в Ню Йорк

 

След Lotus Eletre и Evija, английската марка която сега е собственост на Geely, сега представя третият си изцяло електрически модел който носи името Emeya. Това е четириврат GT модел, който според производителят поставя нови стандарти по отношение на управлението и поведението на пътя при електрически задвижваните модели. За това допринасят и активната аеродинамика с която моделът разполага, но най-голям принос има ниско разположената тягова батерия, която допринася за изключителен нисък център на тежестта. 

Производителят не съобщава много подробности относно Lotus Emeya, но от съобщенията става ясно, че моделът разполага с въздушно окачване управлявано от електронна система и сензори които сканират пътното платно 1000 пъти в секунда. Задвижването ще се осъществява от два електромотора задвижващи четирите колела с обща мощност от 918 к.с., които ще ускоряват Emeya до 100 км/ч. от място за 2.8 секунди, а максималната скорост която може да бъде достигната е 256 км/ч. 

Тяговата батерия е с капацитет от 102 кВтч. която, не би трябвало да  има проблем за да осигури автономия от 300 км., независимо от това как управлявате своят автомобил. Производителят обещава, че от 10 до 80%, батерията може да бъде заредена за 18 минути, като първите 5 минути осигуряват пробег до 150 км. 

Интериора е издържан в стила на този в електрическият SUV - Eletre, като двата лентови дисплея пред водача и спътника до него са пренесени директно, както и централно разположеният 15.1-инчов тъчскрийн за инфотайнмънт системата. Цветният HUD дисплей с добавена реалност също е наличен на борда. Малките дисплеи интегрирани във вратите, които заместват страничните огледала също са налични в Lotus Emeya.

Новият модел на марката, би трябвало да се превърне въдещ модел в гамата, като неговото производство е насрочено за 2024 година, а официалната премиера пред публика би трябвало да се осъществи до края на тази година. Сегашното представяне на модела се състоя пред подбрана публика в Манхатън, по време на тридневният експириънс на Lotus, представящ миналото, настоящето и бъдещото на марката. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар