четвъртък, 26 октомври 2023 г.

Renault Niagara ще бъде наследник на Renault Duster Oroch


Успоредно с представянето на Renault Kardian, френската марка представя в Бразилия концепция на евентуален наследник на предлаганият на пазарите в Южна Америка пикап - Renault Duster Oroch. Концептуалният модел носи името Renault Niagara и по всичко личи, че е на крачка от серийно производство. Това го потвърждава и информацията, че моделът е основан върху новата моделна платформа на марката, която направи своята премиера в Kardia и е предназначена за модели с ДВГ, които могат да бъдат оборудвани и с 48-волтова лека хибридна технология. 

Говорител на марката съобщава, че дизайнът обобщава стилът на бъдещите модели на марката, които ще се предлагат в над 80 държави по света. Европа остава вето за тях, но няма да е изненада, ако част от дизайна който виждаме в Niagara Concept, да бъде пренесен до голяма степен в следващото поколение на  Dacia Duster.

Това най-вероятно ще се отнася и за задвижването, което при Renault Niagara се осъществява посредством E-Tech хибридната технология с втори електромотор на задната ос. Подробности относно 48-волтовата хибридна система, не се съобщава но е ясно, че тя ще намира сериозно място в моторната гама на френският производител. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар