четвъртък, 26 октомври 2023 г.

Lexus LF-ZC Concept потвърждава наследника на Lexus IS

Концепцията на Lexus с обозначението LF-ZC, потвърждава работата на марката върху електрическият наследник на Lexus IS. Малко сме скептични относно това дали дизайна на серийният модел ще бъде поне малко подобен на този на концепцията, но така или иначе новият модел е на хоризонта и ще се изправи срещу Tesla Model 3 , най-рано през през 2026 година.

Концепцията е основана върху модулната платформа на компанията, чиято конструкция позволява на предната, централната и задната част да бъдат независими една от друга, като по този начин може лесно да бъдат интегрирани различни батерии. Предимството на новата платформа се състои и в това, че елиминира наличието на конвейер в производствените мощности, а производството ще се осъществява посредством самоуправляваща се поточна линия. 

Производителят не разкрива подробности относно задвижването на концепцията, но споменава наличието на системата за задвижване на четирите колела - Direct4. Интериорът на Lexus LF-ZC Concept е просторен с футуристична обстановка с инструментална конзола пред водача подобна на тази в Toyota FT-Se Concept с два малки дисплея за контрол на различните системи в автомобила разположени в страни от волана и цифров инструментален панел пред водача. Пред спътника обаче откриваме четвърти дисплей предназначен за инфо-развлекателната система с 3D технология. Налична на борда е и система за гласов контрол снабдена с изкуствен интелект, който адаптира различните функции в автомобила според предпочитанията на водача. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар