петък, 1 септември 2023 г.

Обновената Tesla Model 3 с нов интериор и увеличен пробег

 Най-накрая, американците се решиха да обновят един от най-продаваните си модели Tesla Model 3. Представен през 2016 година, електрическият седан е до сега е пожелан от над 2 млн. клиенти, което задължава производителят да обърне специално внимание по време на неговото обновяване, а не просто да промени леко визията. В допълнение към освеженият дизайн на купето, чиято предна и задна част са изцяло нови и с подобрена аеродинамика от Cx-0.23 на Сх-0.22, Model 3, получава нов интериор и технически подобрения, които увеличават неговата автономия. 

Актуализациите направени в интериора се виждантот пръв поглед. Новото табло запазва своят минималистичен дизайн с един единствен централно разположен дисплей, чиито размери вече са 15.4-инча, а амбиентното осветление преминаващо през горната част на таблото навлиза и във вратите, чиито панели също са нови. Волана също прави впечатление с новият си дизайн, като на него вече са разположени и бутоните за управление на мигачите, а лоста за контрола на предавките, който също имаше място на кормилната конзола липсва изцяло. Неговата функция за избора на посоката на движение вече се осъществява от дисплея на инфотайнмънт системата. Производителят съобщава още, че предните седалки също са с нов дизайн и вече могат да се поръчат с вентилираща функция, а пътниците на втория ред седалки вече разполагат с 8-инчов дисплей, чрез който имат достъп до различни функции на забавления, да нагласят температурата на тризоновият климатик и да управляват функциите на озвучителната система с 17 високоговорителя.

Производителят още не е разпространил официалните технически параметри на своят Model 3, но се знае, че базовата версия със задвижване само на задните колела и мощност от 254 к.с., вече ще има автономия до 554 км., а тази с два електромотора и мощност от 354 к.с. ще може да измине до 629 км. с едно зареждане на батерията, чиито капацитет не се съобщава. И при двете версии максималната скорост е електронно ограничена на 201 км/ч., като ускорението от 0 до 100 км/ч. е съответно в рамките на 6.1 и 4.4 секунди в зависимост от версията. Съобщава се още, че окачването също е претърпяло промени, а амортисьорите са с нов дизайн с цел подобряване комфорта на возене. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар