четвъртък, 26 октомври 2023 г.

Toyota FT-Se Concept е духовен наследник на купето със средно разположен двигател - MR2

 От много време се говори за наследник на Toyota MR2, но това така и не се случи дори след представянето на напълно завършената концепция GRMN Sports Hybrid Concept II. Сега японският производител отново дава надежди за появата на евентуален духовен наследник на модела с представянето на втората фаза в развитието на концептуалният FT-Se, който обаче е електрически задвижван и базиран върху е-TNGA платформата на марката. 

Въпреки това Toyota FT-Se Concept разполага с атрактивен дизайн, който ще отличава спортният модел от всички останали електрически модели на марката. Със своите спортни пропорции и авангарден силует, бъдещото електрическо купе ще привлече голяма част от младите купувачи, които за първи път ще имат възможност да притежават лично превозно средство. 

Интериорът е изчистен от каквито и да е физически бутони, като се споменава за интуитивен контрол на системите. Пред водача е разположена конзола с два дисплея за най-важните функции в автомобила, а цифровият инструментален панел заема централно място на таблото. Седалките са дело на Recaro с карбонова основа и синтетична тапицерия имитираща висококачествена кожа. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар