сряда, 25 октомври 2023 г.

Stellantis обновява своят работен кон


Stellantis обновява и своето основно търговско моделно семейство от пълноразмерни ванове, което включва моделите Citroen Jumper, Fiat Ducato, Peugeot Boxer и Opel / Vauxhall Movano. За разлика от останалите обновени търговски модели на концерна, тук обновяването е съвсем фино се свежда до леко промененият дизайн на броните, новите радиаторни решетки и фаровете с нова оптика, които вече се предлагат и с LED технология. В средата на следващата година ще бъде представена и фейслифт версията на предлаганият в САЩ - Ram Promaster

В интериора също трудно може да се открият новите неща, но оборудването е обогатено с разширен пакет от асистенти предлагащ 2-ро ниво на автономно шофиране, активна система за подпомагане на паркирането, цифрово огледало за обратно виждане придружено с пакет от камери даващ обзор от 360 градуса и електрическа ръчна спирачка. Както до сега, най-популярните търговски модели в Европа ще се предлагат с две дължини на междуосието и три версии на дължина на кабината. 

Моторната гама на товарното моделно семейство включва новата версия на 2.2 литровият, турбо дизел с версия на мощност от 120, 140 и 180 к.с., куплирани с 6-степенна, механична или 8-степенна, автоматична трансмисия. Изцяло електрическата версия разполага с електромотор чиято мощност от 272 к.с., изцежда тяговата батерия с капацитет от 110 кВтч. след изминаването на 420 км. Според информацията, чрез бързозарядна станция енергията в батерията до 80%, може да бъде възстановена след минимум един час. И тук е предвидена версия с водородно задвижване, но тя ще бъде представена не по-рано от 2025 година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар