сряда, 26 май 2021 г.

Третото поколение на Opel / Vauxhall Movano става клонинг на Fiat Ducato

Новият Opel Movano е всъщност поредната версия на предлаганите от повече от 15 години товарни модели:Citroen Jumper, Fiat Ducato и Peugeot Boxer. Това е нормален ход, тъй като както знаем немската марка сега е собственост на PSA и влиза в групата на Stellantis. Благодарение на това, сега третото поколение на Movano, получава и напълно електрическа версия, която е и главният акцент на премиерата на новите Opel и Vauxhall Movano.



Opel / Vauxhall Movano-e се задвижва от електромотор с мощност 122к.с., захранван от литиево-йонна батерия с капацитет от 37 или 70кВтч., която осигурява автономия от 117 или 224км. Максималната скорост е ограничена на 110км/ч. за да сте сигурни, че ще постигнете посочената автономия независимо от климатичните условия. Конвенционалните версии разчитатт на 2.2 литров, турбо дизел във версии на мощност от 118 и 163к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия предаваща движението към предните колела. 


По подобие на своите събратя, новото поколение на Movano ще се предлага в най-различни версии на кабината и няколко дължини на междуосията, като капацитетът на полезен товар достига до 2100кг. Интериора не ни предлага нищо ново, но от тази година за всички версии на товарният модел независимо от марката ще бъде налична серийно навигационната система с реална информация за трафика, системата за предотвратяване на сблъсък, асистент за движение в пътната лента и асистент за потегляне при наклон. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар