вторник, 22 юни 2021 г.

Dacia Duster с фейслифт и нова трансмисия

 След обновяването на Renault Duster, сега идва ред да видим и обновената версия на Dacia Duster. Промените са семпли, като външно моделът получава нови предни и задни светлини с Y-графика на LED осветлението и нов дизайн на радиаторната решетка. Налични са и нови цветове, както и нов дизайн на джантите. Дискретният заден спойлер също ще откроява новата версия. 


Интериора предлага серийно 8-инчова мултимедийна система, като вече може да се поръча и такава с 10-инчов дисплей. Добавени са няколко USB порта и ново отделение за вещи между седалките с обем от 1.1 литра. Инструменталния панел пред водача е с нов дизайн, а оборудването е малко по-богато. Серийно се предлага асистент за потегляне при наклон, Стоп/Старт и асистент при спускане (за версиите 4х4). За модела вече могат да се поръчат и сензор за обекти в сляпата зона на водача, асистент за паркиране и комплекс от камери с обзор 360 градуса.


Моторната гама включва обновени версии на 1.0 литровия, турбо бензинов мотор с мощност 90 к.с. и неговата LPG версия с мощност 100 к.с., както и 1.3 литровия, турбо бензинов мотор,  който се предлага във версии на мощност от: 130 и 150 к.с. Дизеловата модификация продължава да разчита на 1.5 литров мотор с мощност 115 к.с. Новост е 6-степенната, двудискова скоростна кутия, която се предлага срещу доплащане за дизеловата и по-мощните бензинови версии. задвижването 4х4 остава като опция за модела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар