вторник, 22 юни 2021 г.

Новото Peugeot 308 SW, по-класно и по-спортно

 Въпреки проблемите с доставките на електронни компоненти и отложеното с няколко месеца серийно производство на новото Peugeot 308, французите представят и неговата комби версия, която според информацията трябва да бъде достъпна на пазара още тази година. Първите официални снимки на модела разкриват неговата динамична визия и можем да кажем спокойно, че тази версия въпреки инвазията на SUV моделите ще има стабилни продажби. За разлика от настоящото 308 SW, чиито дизайн честно казано, бе малко скучноват, новото поколение разполага с агресивни линия и много по-добре интегрирано багажно пространство към линиите на дизайна. Новото Peugeot 308 SW е базирано върху удължената платформа от хеч модела, но общата дължина е нараснала с близо 30 см. и възлиза на 4.63 метра. Логично това се е отразило и на багажното пространство, което в случая възлиза на цели 608 литра и 1634 литра при сгънат втори ред седалки. 


Технически изненади няма. Под капака място ще намира 1.2 литровия, турбо бензинов мотор с мощност 110 и 130 к.с., както и 1.5 литровия, турбо дизел с неговите 130 к.с., купилрани с 6 степенна, механична трансмисия, но и за двата ще бъде налична и 8-степенната, автоматична скоростна кутия. Налице са и двете хибридни версии с 1.6 литровия, бензинов турбо мотор във версия на мощност от 150 и 280 к.с., куплиран с електромотор с мощност 110 к.с., чиято обща мощност възлиза съответно на 180 и 225 к.с. И двете версии разполагат с литиево-йонна батерия с капацитет от 11.3кВтч., която осигурява възможност за движение в напълно електрически режим до 60 км. 


Интериора също е познат от хеч версията, като предлага същите удобства, класно оборудване и разбира се футуристичният iCocpit с 10-инчов, 3D дисплей. Автономната система за шофиране от 2-ро ниво, която ще стане задължителна за повечето модели от следващата година намира място и тук и работи при скорост от 70 до 180 км/ч. 


Производството на модела ще се осъществява във Франция, като марката все още не е обявила цени, но имайки предвид, че хеч версията ще стартира в Европа от 24 800 евро, то комби версията не можем да я очакваме с по-малко от 26 000 евро. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар