сряда, 25 октомври 2023 г.

Renault Kardian е компактен кросоувър насочен към развиващите се пазари


Френската марка представя компактен кросоувър модел базиран върху изцяло новата модулна платформа на компанията, която ще стане основа за бъдещите модели оборудвани с ДВГ. Като се досещате ще бъдат автомобили, които няма да се предлагат в Европа, а първият от тях бе представен днес в Бразилия под името Renault Kardian. Освен в Бразилия, от където ще се осъществява експорт за пазарите в Индия и региона, френският кросоувър ще се произвежда и в Мароко, от където ще поема своя път към различни пазари на черния континент.

За задвижване Renault Kardian ще разчита на 3-цилиндров, 1.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 125 к.с., куплиран с двудискова трансмисия задвижваща само предните колела. Имайки предвид, че моделът е насочен за развиващите се пазари, то не трябва да очакваме каквито и да екологични системи или електрификация. 

Интериора е подобаващ за бюджетно насочен модел с качеството на това в моделите на Dacia, но разполага с цифров инструментален панел пред водача и 8-инчова мултимедийна система. Базовото оборудване включва още: климатична инсталация, пълен ел. пакет, сензори за обекти в сляпата точка на водача, асистент за потегляне при наклон, мултифункционален кожен волан и две въздушни възглавници. Срещу доплащане е наличен разширеният пакет от асистенти подпомагащи шофирането, който обхваща 2-ро ниво на автономност, камери с обзор от 360 градуса и др.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар