вторник, 22 ноември 2022 г.

Третото поколение на MPV модела - Toyota Innova с визия на SUV


 Третото поколение на Toyota Innova, придобива значително по-груб стил на дизайна подобен на SUV и къса с остарялата концепция с рамково шаси, надлъжно разположен мотор и твърд заден мост, които идваха от предходните поколения на Toyota Hilux. Сего той се базира на модулната TNGA-C платформа на компанията и става побратим с MPV моделите Toyota Noah и Voxy. Въпреки изцяло новата платформа и механика проектираният за пазарите в Африка и Азия - MPV модел не изневерява на своята концепция и предлага двуобемно купе с три реда седалки. 

Интериора предлага място за 7 или 8 места, а благодарение на увеличеното с 10 см. междуосие просторът в купето става значително по-голям. Пред водача място намира аналогов инструментален панел, а мултимедийната система е налична с 9 или 10-инчов екран. Серийно на борда място ще намират две въздушни възглавници, сензори за подпомагане на паркирането, пълен ел. пакет, камера за заден ход, ел. ръчна спирачка и др. Срещу доплащане за модела няма да са чужди неща като: панорамен покрив, 9 въздушни възглавници и климатроник, климатик за пасажерите на втория и третия ред седалки, авт. отваряне на задната врата и пакета от асистенти Toyota Safety Sense 3.0, цифров инструментален панел, множество USB портове, монитори за возещите се на втория ред седалки двуцветен интериор и т.н. 

За задвижване новата Toyota Innova ще разчита вече на модерен бензинов мотор с работен обем от 2.0 литра и мощност 174 к.с., куплиран с CVT трансмисия. Дизелови версии вече няма да има, но на разположение ще бъде хибрид оборудван със същият бензинов мотор с мощност 154 к.с., съчетан с електромотор и никел-метална батерия, чиято обща мощност възлиза на 186 к.с. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар