четвъртък, 13 януари 2022 г.

Toyota представи четвъртото поколение на Noah и Voxy

 Точно 20 години след премиерата на първото поколение на предлаганият в Япония, MPV модел - Toyota Noah / Voxy /  Esquire, марката представя четвъртото поколение на модела, което ще се изправи директно срещу не по-малко популярният в страната на изгряващото слънце - Honda StepWgn. Моделите на Toyota споделят една и съща GA-C TNGA платформа, но са насочени към различни групи от клиенти. 


Моделите ще се предлагат във версии до 8 места и богато оборудване. Серийно  е налична мултимедийна  система с 8-инчов дисплей, а срещу доплащане се предлага и инфотайнмънт система с 10.5-инчов дисплей. Страничните врати за втория ред седалки са електрически, както и капака за багажното отделение. Срещу доплащане производителят предлага и прибиращо се стъпало за лявата, плъзгаща се врата, което улеснява достъпа до втория ред седалки. Излишно е да се споменава, че и за двата модела са налични редица асистенти подпомагащи шофирането и увеличаващи безопасността, като серийно за  Voxy е налична автономна система за шофиране от ниво 2+, който може да се свърже с приложение към телефона, чрез който може да се осъществява дистанционно паркиране. при скорост до 2 км. 


За задвижване базовите версии разчитат на 2.0 литров, бензинов мотор с мощност 170 к.с., куплиран серийно с - CVT трансмисия, имитираща 10-предавки, която задвижваща предните колела. Задвижването 4WD е опция. Налична е и хибридна версия с 1.8 литров агрегат с мощност 98 к.с. и електромотор с мощност 95 к.с. За хибридната версия също се предлага задвижване на четирите колела, но с втори електромотор позициониран на задния мост с мощност 41 к.с. Батерията при всички случаи е с капацитет от - 4.8 кВтч, която спомага за постигането на среден разход от 4.5л/100км., срещу 6л/100км. за конвенционалната версия. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар