сряда, 12 януари 2022 г.

Citroen представи фейслифта на C5 Aircross

 Френската марка се придържа стриктно към своите планове до 2025г. и представя обещаната фейслифт версия на Citroen C5 Aircross, която в Китай ще се предлага под името Citroen Beyond. Семейният SUV модел получава съвсем нова предна част, където дебют прави и обновеното лого на марката. В задната част също откриваме разлики свързани най-вече с дизайна на бронята и светлините.


Интериора също е значително променен в стила наложен от Citroen C5 X. Пред водача място намира обновен, цифров инструментален панел и нова централна конзола, която приютява 10-инчов свободно стоящ екран за инфотайнмънт системата. Централният панел между седалките също е претърпял промяна, а скоростният лост на автоматичната трансмисия е заменен от малък шалтер. Съобщава се за подобрени седалки и повишено качество на материалите. Серийно моделът ще се предлага с увеличен набор от асистенти подпомагащи шофирането, както и нови такива които ще се предлагат за първи път за модела. 


Под капака промени за сега няма. Обновената версия на Citroen C5 Aircross ще се предлага с бензиновият 1.2 литров мотор и с 1.5 литровият дизел с мощност 130 к.с., куплирани с 6-степенна, механична или 8-степенна, автоматична трансмисия задвижващи предните колела. Хибридната версия с 2.0 литров бензинов мотор с мощност 180 к.с. и електромотор позициониран на задният мост и задвижващ задните колела, чиято обща мощност възлиза на 225 к.с. също остава в гамата на модела. Обещаните версии с лека хибридна система и новият хибрид с мощност 180 к.с., явно ще бъдат представени в по-късен етап. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар