петък, 26 август 2022 г.

Great Wall Shanhai Poer е най-луксозният китайски Pick-Up

 Geat Wall, представя най-луксозният китайски пикап под името Shanhai Poer. Той е базиран на шасито от Great Wall Tank 600 (Tank 500), което означава, че при него няма компромиси в никакъв аспект. С дължина от 5.44 метра, новият пикап на марката ще се предлага само във версия с двойна кабина и четири врати и междуосие от 3.35 метра. В по-късен етап обаче марката е предвидила и версия с удължено междуосие и по-голям товарен леген. 

За задвижване Great Wall Shanhai Poer, разчита на бензинов, V6-цилиндров, 3.0 литров мотор оборудван с лека хибридна технология работеща под напрежение от 48V, чиято обща мощност възлиза на 354 к.с. серийно трансмисията е 9-степенна, автоматична, задвижваща четирите колела, чрез електромагнитен съединител - BorgWarner, демултипликатор и заден диференциал със заключващ механизъм. Срещу доплащане се предлага такъв и за предният диференциал. В по-късен етап се очаква дизелова версия с 2.4 литров мотор и хибридна система с 2.0 литров, турбо бензинов мотор.

Интериора е пренесен без промяна от флагманският SUV модел с коженият салон, цифровият инструментален панел пред водача, HUD дисплея и 14.6-инчовата мултимедийна система. Седалките с подгряване, обдухване и масажна функция също не са забравени, както и отваряемият, панорамен покрив. цени за сега не са посочени, но най-вероятно производителят ще иска за най-луксозният пикап в Китай, минимум 50 000 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар