петък, 26 август 2022 г.

Новото кучe на Great Wall, носи името - Haval H-Dog

Кучешката серия на Haval с груб дизайн и офроуд претенции се увеличава с още една порода наречена H-Dog. След Haval DaGouDargo и KuGou / Cool Dog, новият SUV продължава наложената дизайнерска линия от споменатите модели, която е насочена към офроуд любителите. Новото предложение обаче има най-голям потенциал, тъй като разполага с най-голям клиренс от 20см. и преден ъгъл на атака от 24 градуса. Успоредно с това, без да правят каквито и да е доработки моделът може да прекосява водни препятствия с дълбочина до 56 см. 

За задвижване Haval H-Dog, разчита на Plug-in хибридна система с 1.5 литров, турбо мотор и два електоромотора (по един за всяка ос). Общата мощност на хибридната инсталация възлиза на 326 к.с., като работата на отделните агрегати може да се осъществява успоредно или по отделно в зависимост от режима на движение, чрез двустепенна редукторна трансмисия. При ниска скорост на движение автомобилът разчита на електромоторите, като двигателят работи в генераторен режим. В нормален режим на движение двигателят задвижва предните колела, а при скорост между 50 и 150 км/ч. движението се осъществява в комбинация от електромоторите, ДВГ и литиево-йонната батерия. Освен това водачът може да избира из между 9 офроуд режима. Най-вероятно ще има и по-опростена версия само с ДВГ, механична скоростна кутия и диференциали със заключващ механизъм. 

Интериорът е с виртуални инструменти с голям дисплей за инфотайнмънт системата. качеството на материалите е високо, а оборудването богато, като практически не липсва нищо от това с което Great Wall разполага като технологии. 
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
Според последната информация този модел ще баде лансиран на пазара като второ поколение на Great Wall Haval DaGou / Big Dog и за да стане още по-объркващо и двата модела ще се предлагат успоредно на пазара. Цената на новият модел в Китай ще започва от 21 500 долара.
+++++++++++++

Няма коментари:

Публикуване на коментар