събота, 25 юли 2020 г.

Great Wall Haval DaGou ( Big Dog) е дело на бившият дизайнeр на Land Rover

Друга премиера на китайската марка на автосалона в Чънду е новият SUV модел наречен Haval DaGou (Big Dog). Това е пълноразмерен SUV, предлагащ място за пет човека, базиран върху платформата на остарелия вече Haval H6. Това означава, че под капака място намира познатият - 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 169к.с., куплиран с 7-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. В по-късен етап се очаква и версия с 2.0 литров, турбо мотор, който ще се предлага във версии с мощност от 204 и 242к.с., куплиран с 9-степенна, двудискова трансмисия, която също ще задвижва двата моста. 
Дизайна на модела е дело на Фил Симънс, бивш дизайнер на Land Rover и ако трябва да бадем честни очаквахме повече от него, тъй като заменя Pierre Leclercq, а белгиецът съумя да създаде една подобаваща фирмена идентичност в моделите намарката в последните години. Квадратният дизайн с кръгли фарове придават по-груб вид на високо проходимият модел, но въпреки това не успява да събуди чувство за солидност. 
За разлика от екстериора, дизайнът на интериора е по-привлекателен макар и да се придържа към общия дизайн. Пред водача място намира цифров инструментален панел с размер от 10.1-инча, а мултимедийната система разполага с 12.3-инчов, сензорен екран. Серийно моделът е богато оборудван, но който очаква панорамен покрив ще остане разочарован, тъй като такъв не се предлага, дори и срещу заплащане. Продажбите на Haval DaGou (BigDog), трябва да започнат от края на лятото, като цени не се посочват. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар