петък, 26 август 2022 г.

Buick Envista с премиера в Китай

 Днес американската марка представя поредният си модел, който ще бъде произвеждан и продаван предимно в Китай. Това е купеобразен SUV наречен Buick Envista, който е и първият модел с новата дизайнерска линия на марката наречена Pure Design, където дебют прави и новото лого. Технически обаче моделът не предлага нищо ново, тъй като е построен върху платформата позната от Chevrolet Seeker.

Под капака на Buick Envista, място намира - 1.5 литров, 4-цилиндров, турбо бензинов мотор с мощност 184 к.с., куплиран серийно с CVT трансмисия предаваща движението към предните колела. С този двигател, според производителят ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 7.9 секунди, което е напълно достатъчно за непретенциозният SUV. Въпреки, че платформата позволява хибридно или 4х4 задвижване, такова на този етап за модела не се предвижда.

Интериорът прави добро впечатление с модерните си технологии, инструменталният панел пред водача с два сдвоени, 10.2-инчови екрана, медийна система с гласов контрол, климатик и възможност за добавяне на панорамен покрив, климатроник, камери с обзор 360 градуса, кожен салон с перфорирана еко кожа и др. Серийно на борда място намира набор от асистенти подпомагащи шофирането, чиято съвкупност води до автономно шофиране от ниво - 2. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

От края на 2023 година купеобразният кросоувър ще се предлага и на пазарите в Северна Америка, без съществени разлики в дизайна. за задвижване обаче, тя ще разчита на 3-цилиндров, 1.2 литров, тулбо бензинов мотор с мощност 136 к.с., куплиран серийно с 6-степенна, автоматична трансмисия задвижваща само предниге колела. Производството на модела ще се осъществява в Южна Корея, а цените в САЩ ще започват от 25 165 долара. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар