събота, 21 август 2021 г.

Great Wall представя луксозен SUV наречен - Tank 600 (Tank 500)

 Миналата година Great Wall, представи модела WEY Tank 300, от който до момента са продадени над 33 000 бройки. Сега обаче по всичко личи, че наименованието "Tank" ще бъде запазено за нова марка на компанията, която ще предлага пълноразмерни SUV модели с подобаващи офроуд характеристики. Това става ясно от най-новото предложение на китайците наречено Tank 600, което ще бъде представено официално в Китай, в края на този месец. 


Tank 600 е луксозен SUV, който по всяка вероятност ще бъде и флагман в портфолиото на новата марка и ще предлага място за пет човека. Все още не са достъпни изображения на интериора, но там очакваме модерна и луксозна обстановка с множество дисплеи и асистенти подпомагащи шофирането, както по обществените пътища, така и извън тях. 


За задвижване Tank 600, разчита на изцяло новия - 3.0 литров, V6-цилиндров, би-турбо бензинов мотор, който е собствена разработка на китайците. Той е снабден с 48 волтова, лека хибридна система със стартер-генератор, чиято мощност според информацията възлиза на 354 к.с. Серийно моделът ще се предлага с 9-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Повече подробности, както и снимки на интериора се надяваме да станат достъпни още следващата седмица. 


++++++++++++++++++++++++++++++++++++


След официалната премиера на модела, което се състоя днес - 30.08.2021 година, стана ясно, че луксозният китайски SUV ще носи името Tank 500. Вече разполагаме и със снимки на интериора, от които се потвърждава очакваната луксозна обстановка. Пред водача място намира 12.3-инчов екран на цифровият инструментален панел, а мултимедията е оборудвана с 14.6-инчов тъчскрийн дисплей. Серийно Tank 500 ще се предлага с четиризонов климатик, като возещите се на втория ред седалки ще могат да настройват желаната температура от 7-инчов дисплей разположен на конзолата между двете предни седалки. Панорамният покрив също е в списъкът в основното оборудване, както и вентилираните предни и задни седалки. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар