неделя, 22 август 2021 г.

Ще успее ли Dongfeng да спаси марката Venucia с модела Grand - V?

 Преди няколко месеца Dongfeng, смени изцяло ръководството на своята дъщерна марка - Venucia, тъй като продажбите на нейните модели са достигнали най-ниските стойности от 2013 година, а тази година са продадени едва 30 00 автомобила, което е ниска стойност за производител от такъв ранг. Сега новата надежда на марката е моделът Grand-V, който ще бъде пуснат в продажба от края на септември месец. Компактният кросоувър разполага с модерен дизайн в стила на Venucia Star, чиито продажби съставят една четвърт от общите за марката.

От гледна точка на механиката обаче, новото предложение не предлага нищо ново и се базира на основната на платформа марката наречена VSA-C. Под капака място ще намира 1.5 литровия, турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото с мощност 190 к.с., куплиран с 7-степенна, двудискова трансмисия предаваща движението към предните колела. Налична ще бъде и Plug-in хибридна версия с CVT трансмисия и батерия с капацитет от 18.4 кВтч., благодарение на която в изцяло електрически режим ще могат да бъдат изминати до 110 км. 

Официални снимки на интериора все още липсват, но от изображенията направени на тестовите модели, то там трябва да очакваме, нова обстановка за моделите на марката с цифров инструментален панел с два сдвоени екрана, чиито размери са най-вероятно 10.2-инча. Дизайна е изчистен от излишни бутони, а управлението на климатичната инсталация ще се осъществява посредством дисплея на мултимедийната система. Цени все още не са обявени, но става ясно, че на борда място ще намира автономна система за щофиране от ниво - 2. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар