сряда, 18 май 2022 г.

BMW 3-series (G20) с планиран фейслифт

Четири години след представянето на BMW 3-series (G20) и явно в средата на своят жизнен цикъл, моделът получава планирано обновяване. Външните промени са видими от пръв поглед, където впечатления правят новата радиаторна решетка, променената форма на предните светлини и новият дизайн на бронята. Преминавайки към задната част наблюдаваме реновирани задни светлини и нов дизайн на бронята с вертикални светлоотразители. Дизайна на джантите  също е нов, а цветовата гама е увеличена. Като цяло обновената версия на G20 е много подобна с представеното в Китай, преди два месеца - BMW I3 eDrive35L.

Интериора също е идентичен с китайският модел и BMW i4, което означава, че пред водача място намира извит, комбиниран инструментален клъстер с 12.3-инчов дисплей за инструментариума и 14.9-инчов дисплей за инфотайнмънт системата iDrive 8 с гласови команди за стъклата, климатика и панорамният покрив, както и изкуствен интелект с който можете да провеждате диалог.

За задвижване фейслифт версията на 3-та серия ще разчита на 4 и 6-цилиндрови бензин и дизелови, турбо агрегати с работен обем от 2 и 3 литра. Мощността на бензиновите модели ще варира между 156 и 374 к.с., а тази при дизеловите мотори от 150 и 340 к.с. При всички случаи трансмисията е 8-степенна, автоматична, а задвижването на четирите колела xDrive ще се предлага срещу доплащане. Хибридните версии с 2.0 литров бензинов мотор съчетан с електромотор и обща мощност от 204 или 292 к.с., остават в гамата на модела.

Продажбите в Германия ще стартират от юли месец, като цената на базовият модел - 318i ще започва от 43 900 евро, което е с близо 6000 евро повече, от това което искаше марката преди неговото  обновяване. 



Успоредно с премиерата на обновената 3-та серия, баварците представиха и новият интериор на BMW 2-series Coupe (G42). Купето бе представено едва миналата година и няма да бъде актуализирано външно, но за да бъде конкурентноспособно, то се сдобива с изцяло нов цифровизиран интериор, който постепенно ще бъде наличен и в останалата гама на марката. В момента обаче, BMW изпитва трудности с доставката на отделни компоненти и до края на юни, дори няма да предлага в своите модели функциите Apple CarPlay и Android Auto, тъй че най-вероятно всички тези нововъдения за втора серия ще бъдат достъпни в по-късен етап. Марката представя и новият си 2.0 литров, турбо дизел с лека хибридна система работеща под напрежение от 48V и мощност от 197 к.с. Първоначално той ще бъде наличен в BMW 2-series Active Tourer (U06), но постепенно ще обхване и цялата гама на моделното семейство. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар