четвъртък, 19 май 2022 г.

Tata Ultra T7 EV е първият индийски електрически камион.

 Индийската марка представя първият си изцяло електрически камион, който ще бъде наличен в шоурумите на марката още това лято. Да продаваш модели с нулеви емисии в една от най-мръсните държави в света е предизвикателство, но Tata твърдо е поела по този път, като капка в морето. 


Tata Ultra T7 EV, бе представен като прототип през 2020 година, но днес електрическият камион е напълно готов за серийно производство. Дизайна на кабината е модерен, а интериорът е ергономичен и предлага приятна работна обстановка. 


За задвижване Ultra T7 EV, разчита на електромотор с мощност от 333 к.с. и батерия с капацитет от 62.5 кВтч. Голямата мощност на електромотора не позволява на батерията да осигури впечатляващ пробег и посочената автономия на хартия възлиза на 100 км. Производителят съобщава, че времето за зареждане на батерията ще бъде само 2 часа. Максималната скорост е 80 км/ч., а товарният капацитет е между 3.5 и 5 тона. Tata предлага и хибридна версия на камиона наречена Ultra T.16, оборудвана с дизелов двигател с мощност 180 к.с. оборудван с лека хибридна система работеща под напрежение 48V, куплиран с изцяло нова автоматична трансмисия специално проектирана за хибридните модели. Тук капацитета на полезен товар достига 10 тона, а собствениците не трябва да се притесняват за пробега, тъй като хибридният камион е оборудван с два резервоара капацитет от 400 литра. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар