вторник, 2 октомври 2018 г.

Новото BMW 3-series (G20), представено в Париж

Новото BMW 3-серия, бе представено вчера в Париж. То е изградено върху новата, модулна платформа, а габаритите спрямо предходния модел са нараснали, като същевременно пък общото тегло е намалено с 55кг. Дизайна е типичния за марката и без изненади, като явно дизайнерите са отделили доста часове в аеродинамичната тръба, тъй като коефициентът на челно въздушно съпротивление е сведен до 0.23. Впечатление прави обаче, че характерната линия на страничните стъкла вече е пречупена в задният си край, а когато задната врата е отворена част от лайсната остава позиционирана на С-колоната.
Интериора предлага всичко налично в 5-тата серия, като серийно ще бъдат налични 12.3-инчовия екран за информационният панел пред водача и 10.2-инчовия дисплей за инфотайнмънт системата на централната конзола. Впечатление прави отсъствието на скоростния лост при версиите с двудискова трансмисия. Дизайна на вентилационните отвори и контролерите на климатичната инсталация са с изяло нов дизайн, а производителят съобщава и за повишено качество на материалите. Премиера прави и интерактивния, гласов асистент, който има функцията да отговаря на въпроси. За сега са налични само отделни фрази, но в близко бъдеще това ще бъде променено.
Що се отнася до агрегатите, то под капака място ще намират 3, 4 и 6-цилиндровите бензин и дизелови агрегати с мощност между 136 и 380к.с., като разбира се в по-късен етап ще видим и М-версията, която се очаква с близо 500к.с. Серийно моделът ще се предлага с 6-степенна, механична трансмисия, като за повечето версии ще бъде налична и 8-степенната, автоматична скоростна кутия. Двудисковата, 7-степенна, трансмисия ще се предлага само за някои от версиите. Задължителната Plug-in, хибридна версия ще присъства в гамата, като за първи път ще видим и изцяло електрическа версия, чиято автономия ще бъде около 500км. Най-вероятно следващата година ще бъде представена и комби версията, а в Китай ще бъде представена и модификацията с удължено междуосие. Цени за сега не се съобщават, а  продажбите на новата 3-та серия ще стартират през март, 2019 година.






Няма коментари:

Публикуване на коментар