четвъртък, 31 март 2022 г.

BMW I3 eDrive35L (G20 LCI) ще се произвежда и предлага само в Китай

 Сллед като стана ясно, че електрическото BMW I3 ще бъде спряно от производство, баварците бързат да представят новият електрически седан, който ще носи същото име, но по разбираеми причина няма да бъде директен наследник на компактният модел. За сега новото BMW I3 ще се предлага и произвежда само в Китай, като е базирано на BMW 3-series Li, което също е налично само на китайският пазар. 

Техниката е взета наготово от BMW i4, но мощността на електромотора позициониран на задният мост и задвижващ съответно задните колела възлиза на 282 к.с. Позиционираната в пода батерия е с капацитет от 70.3 кВтч. и ще осигурява автономия от 526 км. Благодарение на зарядните устройства с които разполага на борда от 11 и 95 kW. за 10 минути зареждане с постоянен ток могат да бъдат осигурени допълнителни 97 км., а за още 25 минути батерията ще достигне 85%, от своя капацитет. Според информацията ускорението на BMW I3 eDrive35L от 0 до 100 км/ч., възлиза на 6.2 секунди, а максималната скорост е ограничена на 180 км/ч., с оглед постигане на споменатата автономия. 

Интериора е пренесен без промяна от BMW I4 което ще рече, че пред водача място намира панел с два екрана за цифровият инструментален панел и инфотайнмънт системата от 8-мо поколение с големина съответно от 12.3 и 14.9-инча. Впечатление прави отсъствието на скоростен лост, който е заменен от малък шалтер, което допринася за по-голям простор. По непотвърдена информация всички тези промени трябва да бъдат налични и във фейслифт версията на BMW 3-series (G20), която се очаква да бъде представена това лято. Като недостатък може да се посочи намаленото с 70 литра багажно пространство, заради наличието на електромотора задвижващ автомобила. 

Потвърдено е, че BMW I3 eDrive35L няма да се предлага на други пазари, но най-вероятно при представянето на фейслифта на 3-та серия в гамата на модела ще присъства изцяло електрическа версия, чието име се очаква да разберем. Продажбите на I3 в Китай, стартират от май месец, като цените се очакват да започват от около 55 000 долара. Производството ще се осъществява в заводите на Brilliance в провинция Шенян. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар