четвъртък, 31 март 2022 г.

Първи снимки и информация за Toyota GR Corolla

След успеха на Toyota Yaris GR, японците си дадоха сметка, че клиентите са жадни за горещи хеч модели и са захванаха с разширяването на гамата, като този път на прицел е взето моделното семейство на Toyota Corolla. Утре, официално ще бъде представена дългоочакваната Toyota GR Corolla, която ще се изправи смело срещу своите конкуренти, които за жалост вече не са толкова много имайки предвид, че тази версия ще се предлага само на пазара в САЩ.

Под предния капак на Toyota GR Corolla, място намира 1.6 литров, 3-цилиндров, турбо мотор с мощност 300 к.с., куплиран с 6-степенна, механична трансмисия задвижваща четирите колела. Тя от своя страна разполага с три режима на работа: normal, sport и track и разпределя съотношението между преден и заден мост съответно от 40:60, 30:70 и 50:50, което гарантира забавлението по време на шофиране. 

Повече информация, както и снимки на интериора се очакват да бъдат добавени до броени часове.

+++++++++++++++++++++++++++++


След състоялото се официално представяне на модела стана ясно, че Toyota GR Corolla тежи - 1474 кг., а мощността на 3-цилиндровият, 1.6 литров мотор, турбо мотор с директно впръскване на горивото възлиза на 304 к.с. Трансмисията е интелигентна, 6-степенна, механична предаващо движението към четирите колела, чрез два диференциала с ограничено приплъзване. За съжаление производителят все още не разпространява никакви динамични характеристики на горещият си хеч.

Интериора ще предлага стандартно 12.3-цифров инструментален панел и 8-инчов екран за мултимедийната система. В серийното оборудване на модела влизат още спортните седалки, спортен волан, алуминиеви педали, климатик, пълен ел. пакет и др. Версията Circuit Edition е по.богато оборудвана с подгряваща функция за седалките и волана, мултимедия с 10.2-инчов екран с гласов контрол, озвучителна система доставяна от JBL, карбонов покрив, голям заден спойлер и червени спирачни апарати. Пакета за безопасност Toyota Safety Sence 3.0 се предлага серийно за всички версии на модела. Продажбите на GR Corolla ще започнат тази есен, като добрата новина е, че освен в Япония и САЩ, моделът ще бъде наличен и на стария континент. Цени все още не се съобщават. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар