вторник, 6 март 2018 г.

Официални снимки на новото поколение Toyota Auris/Corolla

След броени дни в Женева, японците ще представят изцяло новото поколение на Toyota Auris. Днес пред нас са първите официални снимки на модела, който ще влезе в тежка битка за пазарен дял в най-претъпкания клас. За целта обаче японците залагат на смел дизайн и хибридни технологии, като същевременно се отказват изцяло от дизеловите агрегати в гамата на модела, които да сега бяха дело на BMW. Новата глобална, модулна платформа също трябва да допринесе за доброто представяне на японският хеч. Дължината и ширината на купето са увеличени, но височината е намалена. От това обаче не е пострадало вътрешното пространство, което е по-добро спрямо тава на настоящият модел. Серийно предните и задните светлини са снабдени с LED нехнология, а системите за безопасност и асистентите за шофиране като: активният автопилот и сисетмата за предотвратяване на сблъсък ще се предлагат серийно. 
Под капака място ще намира6 1.2 литровият, турбо мотор с мощност 116к.с., който ще бъде наличен за базовата версия на модела. Останалите две версии ще бъдат хибридни и ще разчитат на 1.8 и 2.0 литрови агрегати куплирани с електромотор, чиято обща мощност ще възлиза съответно на 120 и 178к.с. базовата версия ще разчита на 6-степенна, механична трансмисия, а хибридните ще бъдат куплирани серийно с CVT трансмисии. При всички случаи задвижващи са само предните колела. 
В САЩ, моделът ще бъде представен следвищия месец под името Corolla. Не се съобщава и кога ще се състоят премиерите на комби версията и евентуално на MPV модификацията, която носи името Toyota Verso.

Няма коментари:

Публикуване на коментар