четвъртък, 31 март 2022 г.

Hengchi 5 е първият модел на китайският стартъп

 Според последните съобщения китайският стартъп, който имаше амбицията да стартира производството на 9 електрически модела почти едновременно обявява първият си модел, чиито продажби трябва да започнат през лятото на тази година. Hengchi е собственост на китайският холдинг Evergrande, която се опита да възобнови производството на Saab и имаше финансови проблеми, които промениха плановете на компанията, което ще бъде причина голяма част от обявените модели да отпаднат от плановете на марката, поне за близките 3-4 години. Сега първият модел наречен Hengchi 5 е напълно готов за серийно производство е ще бъде представен официално на предстоящият автосалон в Пекин, където ще бъде обявена и новата моделна стратегия. 

Технически първият електрически модел на марката разчита на опростено задвижване с един електромотор позициониран в предната част с мощност 204 к.с. и батерия с капацитет от 80 квТч., която осигурява автономия от 600км. Според производителят времето за ускорение от 0 до 100км/ч., възлиза на 7.8 секунди, а чрез бързо зарядна станция от 10 до 80%, от капацитета на батерията могат да бъдат възстановени за по-малко от 30 минути. 

Интериора на Hengchi 5, предлага качествени материали и модерна обстановка с дигитален панел от край до край, който комбинира 3 дисплея. За цифровият инструментален панел пред водача и допълнителният медиен център пред спътника са предвидени два 10.2-инчови, широкоекранни дисплея, а на централно място е позициониран 14.6-инчов тъчскрийн. Върховите версии на Hengchi 5 ще са богато оборудвани с кожени ел. седалки с масажна и вентилираща функция, панорамен покрив, автономна система за шофиране, комплект камери с обзор 360 градуса и т.н. Налични ще бъдат и по-опростени версии на модела, но при всички случаи цените ще стартират от минимум 24 000 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар