сряда, 7 юли 2021 г.

Новото BMW 2-series Coupe (G42) с цена от 40 000 евро

Баварците представиха 
  BMW 2-series Coupe
, което за радост на всички нас все още разполага със задвижване на задните колела. За съжаление обаче феновете на кабрио версията ще останат разочаровани, тъй като марката не възнамерява да представя подобна версия за новото поколение явно поради факта, че се създава вътрешна конкуренция като наистина 
BMW 2-series Cabrio, успя да открадне значително количество потенциални клиенти на предходното BMW 4-series Cabrio. Новото поколение на BMW 2-series Coupe, разполага с модерен, но не до там атрактивен дизайн. Добрата новина тук е, че така наречените "бъбреци", не са се свлекли до асфалта, но пък бутафорните триъгълни въздухозаборници за охлаждане на спирачките не правят кой знае, какво добро впечатление. Като цяло обаче линията е динамична въпреки, че тенденцията за увеличаване на габаритите продължава и тук.

Първоначално най-малкото купе в гамата на марката ще се предлага с три агрегата - два бензинови и един дизелов. Базовата версия - 220i, разчита на 2.0 литров, турбо мотор с мощност 184 к.с., следвана от - 230i със същият агрегат, чиято мощност обаче възлиза на 255 к.с. на върха на гамата е позициониран - 240i с 3.0 литров, турбо мотор и мощност от 374 к.с. Дизеловата версия е оборудвана с 2.0 литров мотор оборудван с лека хибридна система, чиято мощност възлиза на 187 к.с. Всички версии ще се предлагат с 8-степенната, автоматична трансмисия предаваща движението към задните колела. Срещу доплащане за 6-цилиндровата модификация ще бъде налично и задвижването на четирите колела.  


Интериора на новият модел ни предлага по-модерна обстановка и качествени материали. Базовото ниво на оборудване включва аналогов инструментален панел, 8.8-инчов екран за инфотайнмънт системата и двузонов климатроник. По-високите нива на оборудване обаче предлагат всички най-модерни функции и системи с които марката разполага, като дисплеите могат да достигнат размер от 12.3-инча. Не е забравена функцията за гласов контрол, чрез която вече можете да сваляте и страничните стъкла. налични за модела ще бъдат разбира се и редица системи и асистенти за безопасност и такива подпомагащи шофирането, включително и така наречената черна кутия, която запаметява информация и видеоклип за последните 40 секунди на движение на автомобила. Цените в Германия ще започват от 40  600 евро. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар