сряда, 5 януари 2022 г.

Новото поколение на Chevrolet Silverado представено в САЩ

 От пролетта на следващата година в САЩ, започват продажбите на новото поколение на покапа Chevrolet Silverado, чиято премиера се състоя днес. Новото поколение прави революция в историята на модела, като е разработено от нулата и ще се предлага само в електрически версии. От пръв поглед обаче става ясно, че това ще бъде по-евтина версия на GMC Hummer, което означава, че бъдещето на GMC Sierra е под въпрос. Трябва да се отбележи обаче, че новият Chevrolet Silverado изглежда значително по-елегантно от своя братовчед - GMC Hummer, както отвън, така и от вътре, но също ще се предлага само във версия с четири врати.


В най-скъпата си версия, интериорът привлича погледите към себе си с 11-инчов, цифров инструментален панел пред водача и 17-инчовата мултимедийна система и 13.4-инчова във базовата версия. Head-up дисплея и панорамният покрив ще се предлагат срещу доплащане, но завършват цялостното усещане за модерна и класна обстановка в интериора. Всички седалки са оборудвани с подгряваща система, а централната конзола е оборудвана с охлаждащо отделение с вместимост от 31 литра. Производителят съобщава, че всички предлагани тапицерии са изработени от био или отпадъчни материали. Товарното пространство, което е изключително важно за успеха на този тип превозни средства е оборудвано с подвижен под за по-лесно товарене и разтоварване, както и с капак, който между легена и кабината, благодарение на който се отваря възможност за превоз на товар с дължина до 2.8 метра. 


За задвижване базовата версия на новото поколение на Silverado ще разчита на два електромотора с обща мощност от 517 к.с., чиято автономия ще възлиза на 644 км. До края на 2023 година, трябва да бъде налична и версия с мощност 673 к.с., чиято автономия ще бъде запазена. И в двата случая капацитета на батерия все още не се съобщава. не се съобщава и това, дали Chevrolet Silverado ще разполага със завиващи задни колела, които са налични при GMC Hummer, но пък става ясно, че собствениците ще могат за 10 минутно зареждане от бързозарядна станция да получат енергия за изминаването на 160 км., което звучи много добре. Добре звучи и цената, която ще започва от едва 39 900 долара. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар