петък, 22 октомври 2021 г.

Фейслифт и за GMC Sierra

 След обновяването на Chevrolet Silverado, сега идва ред да видим и фейслифта на неговият братовчед, а именно - GMC Sierra. И тук външните промени са почти незабележими, но новите предни светлини и променената радиаторна решетка открояват обновеният модел. Броните също са претърпели корекции.


Най-голямата видима промяна обаче по подобен на Silverado е интериора, който е изцяло нов. Вече няма помен от евтините пластмасови детайли, като качеството на материалите е високо, а комфорта е значително променен. Пред водача място намира 12.3-инчов, цифров инструментален панел, а мултимедията разполага с 13.4-инчов екран с възможност да бъде разделен и да показва едновременно различни функции и приложения като: Amazon Alexa, Android Auto и др. При най-скъпите версии са налични масажиращи и обдухващи предни седалки, хедъп дисплей, цифрово огледало за обратно виждане и др. Стандартно за модела се предлага набор от системи за подпомагане на шофирането, който включва системата за предотвратяване на сблъсък разпознаваща пешеходци, асистент за движение в пътната лента, сензор за обекти в сляпата зона на водача и авт. фарове и чистачки. 


Обновеният GMC Sierra ще се предлага с 2.7 и 5.3 литровите бензинов мотор с мощност съответно от 310 и 355 к.с. Дизеловият - 3.0 литров мотор е с мощност 281 к.с. Странно е решението на марката да не подмини трансмисия, а да модернизира старата 8-степенна, автоматична такава, която ще се предлага серийно за всички версии. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар