събота, 23 октомври 2021 г.

WeiMA M7 е флагманският модел на марката

 Следващият месец в Китай ще се състои премиерата на предпроизводствената версия на концепцията, която видяхме миналата година - WeiMA Maven. Производственият модел ще носи обозначението М7 и ще се позиционира, като флагман в портфолиото на китайската марка с немско участие в лицето на Isdera. Дизайна на WeiMA M7, до някъде повтаря линиите на концептуалният модел, но ясно личи, че пропорциите са редуцирани и елегантното излъчване е изчезнало. Производителят дори е успял да интегрира множеството сензори и камери на автономната система за шофиране от 3-то ниво, която обаче ще се предлага срещу доплащане за електрическият седан. Тя ще разполага с три лидара, 11 камери, 12 ултразвукови сензора и пет милиметрови радара. В комбинация с процесора Nvidia Orin-X, компютърът на системата може да извършва до трилион операции в секунда. Трябва да се отбележи, че експонатът на снимките всъщност е предпроизводствена версия на модела.

Към момента все още няма официална информация за задвижването на модела, но производителят обещава автономия от 700 км.  Иртериора прдлага технологичната обстановка с двойка свързани дисплеи пред водача, сензорни бутони на волана и наличието на централен селектор на таблото, чрез който ще се управляват повече от системите в автомобила. 

Повече подробности ще научим следващия месец, а производството на WeiMA M7 ще започне в началото на следващата година. Цени все още не се споменават. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар