понеделник, 11 май 2020 г.

WeiMA Maven Concept прави заявка за бъдещ седан на марката

Китайската марка подготвя своя трети модел, като представя концепцията Maven. Според информацията предстоящият седан, трябва да бъде представен на пазара до края на следващата година. За разработката на модела е привлечена немската фирма Isdera, която отговаря за довършителните работи по купета, чиито коефициент на челно въздушно съпротивление е сведен до 0.23. 
Според информацията Weltmeister Maven Concept се задвижва от ново поколение батерии с мощност 90кВтч., които трябва да гарантират автономия до 800км. Мощността на електромоторите и техният брой все още не се споменава, нито динамичните параметри на модела. 
В интериора място намират най-модерните системи за безопасност, както и асистенти за шофиране сред които и автономна система за шофиране от трето ниво. Технологията V2X, за комуникация с други автомобили и обмен на информация за пътната обстановка също ще бъде вграждана в серийният модел. Проекционният дисплей и воланът обаче няма да намерят място в серийната версия в този вид, който ги виждаме в момента. До голяма степен дизайнът, като цяло също очакваме да бъде значително коригиран. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар