вторник, 12 май 2020 г.

Kia Morning / Picanto с планиран фейслифт

В средата на своя жизнен цикъл, корейският компактен модел получава козметични подобрения. Обновената Kia Morning / Picanto, се радва на променен дизайн на броните, радиаторната решетка и светлините и като цяло изглежда значително по-стилен. В интериора обаче детайлите, които се различават сравнение с настоящата версия е леко промененият инструментален панел пред водача с 4.2-инчов дисплей за главната информация от бордовия компютър и новата мултимедийна система с гласови команди и 8.0-инчов дисплей. Налични за модела вече ще бъдат системата за предупреждения за обекти в сляпата зона на водача и асистента за поддържане движението в пътната лента. 
Относно механиката не се съобщава за съществени промени, но производителя набляга на модернизираният - 1.0 литров, 3-цилиндров мотор с намален разход на гориво, който се предлага в атмосферна и турбо версия и мощност съответно от 67 и 100к.с. Нищо не се споменава за версията с 1.2 литров, атмосферен мотор, която се предлага на отделни пазари, но най-вероятно и тя остава в гамата на модела. Трансмисиите са 5-степенна, механична или 4-степенна, автоматична. Спекулации сочат, че корейците разработват и изцяло електрическа версия на модела, но най-вероятно, тя няма да бъде достъпна за това поколение.
++++++++++++++++++++++++++++++
Новост в гамата намодела е версията X-Line, която разполага с по-агресивна линия  и по-богато оборудване. Моделът се радва и на модернизираният пакет за безопасност, който включва системите за предотвратяване на сблъсък, сензор за обекти в сляпата зона на водача, асистент за поддържане движението в пътната лента и система следяща вниманието на водача по време на движение.



Няма коментари:

Публикуване на коментар