понеделник, 26 октомври 2020 г.

GMC Hummer в продажба от 2022г. и цена от 100 000$

Името Hummer, отново се завръща, но не като като самостоятелна марка, а като модел от гамата на GMC. Базиран върху изцяло новата EV платформа на GM, електрическият пикап ще се бори с модели като Rivian R1T, очакваната скоро Tesla CybertruckLordstown Endurance и не на последно място електрическата версия на Ford F-series. За да се отличи от своите конкуренти GMC Hummer, разчита на брутален дизайн, огромни гуми и завидни офроуд качества. Концепцията на каросерията предлага място за пет човека и позволява, тя да бъде превърната в кабриолет, след като бъдат премахнати пластмасовите панели, където могат да бъдат поставени в предния багажник, където обичайно сме свикнали да виждаме ДВГ. 


Интериора е модерен и разполага с най-новите цифрови технологии на GM. Пред водача място намира 12.3-инчов дисплей за цифровият инструментален панел, а в центъра място намира свободно стоящ, 13.4-инчов, сензорен екран. Въпреки, че реално подът на модела е напълно плосък, между двете седалки присъства масивна централна конзола, която е препратка към моделите от емблематичната марка, която бе закрита преди малко повече от 10 години. Оборудването е богато и реално е без ограничения в зависимост от това, какво ще искат бъдещите клиенти.

За задвижване GMC Hummer, разчита на три електромотора с обща мощност от 1014к.с. и въртящ момент от 15 590 Nm. Новото поколение батерии със съдържание на кобалт, ще могат да се зареждат за 10 минути с енергия достатъчна да бъдат изминати до 160км. За сега не се съобщава, какъв е капацитетът на батериите, които ще бъдат налични за модела, но автономията в зависимост от версиите ще варира между 400 и 560км. В по-късен етап ще бъдат налични и версии с два електромотора и мощност 634к.с. с цени, от около 80 000 долара. Продажбите на GMC Hummer в САЩ, започват от 2022 година с цена от близо 100 000 долара, а малко след това ще бъде представена и SUV версията на модела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар