понеделник, 26 ноември 2018 г.

Rivian R1T и R1S представени в Лос Анджелис

По време на автосалона в Лос Анджелис, американската компания Rivian, която от няколко години се готви с представянето на своя първи свои модел, най-накрая ще задоволи любопитството на интересуващите се и на своя щанд ще покаже пикапа R1T, който ще се задвижва изцяло от електричество. Моделът с нулеви емисии е разработван близо три години, като на неговата платформа ще бъде построен и седем местен SUV, който също ще бъде показан по време на автосалона. 
Rivian R1T, тежи 1670кг., а за задвижване разчита на четири електромотора с обща мощност от 800к.с., захранвани от батерии с мощност от: 105, 135 и 180kWh. в зависимост от това R1T, ускорява от 0 до 100км/ч в рамките от 3 до 4.9 секунди, а автономията възлиза между 320 и 640 километра. Максималната скорост е малко над 200км/ч., а времето за зареждане на батериите е само 20 минути, ако това се случва чрез бързо зарядна станция. 
Оборудването е по-скоро луксозно и разбира се високотехнологично, което означава, че този модел в повечето случаи няма да бъде използван по предназначение. Освен огромното товарно пространство в задната част, петместният пикап предлага и багажник с обем от 330л. там, където по принцип сме свикнали да виждаме двигател с вътрешно горене. Съобщава се още, че Rivian R1T и R1S ще разполагат и с автономна система на шофиране от трето поколение. Цените в САЩ ще започват от 61 500 долара, а производството ще се осъществява в бившите заводи на Mitsubishi, придобити наскоро от компанията. Първите бройки и от двата модела, трябва да бъдат доставени на своите клиенти през 2021 година. Сега на свой ред очакваме отговорът на Tesla, тъй като още при представянето си на своя първи модел, марката имаше планове да предлага и електрически задвижван Pick-Up. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар