вторник, 27 ноември 2018 г.

Genesis G90 с обстоен фейслифт

Според корейците, това е фейслифт версията на Genesis EQ900 / G90, който вече ще се предлага само под името - G90. От пръв поглед става ясно, че външните промени са толкова много и реално от познатият ни модел са останали само стъклата, вратите и тавана. Ако бяха немци, то те щяха да лансират този продукт, като изцяло нов, но това е друга тема. Предната и задната част са изцяло нови, като демонстрират един съвсем нов стил за марката. В интериора също се наблюдават промени макар и по-малки, но достатъчни за да се почувствате в нова обстановка. Оборудването е станало още по-богато, като налични ще бъдат и множество нови системи за подпомагане на шофирането и сигурността. 
Що се отнася до механиката, то там нищо не е пипано или поне не се споменава за това. Под капака място ще намират познатите V6 и V8-цилиндрови, бензинови мотори с работен обем от 3.0, 3.3 и 5.0 литра и мощност съответно от 309, 370 и 413к.с. Трансмисията продължава да бъде само 8-степенна, автоматична предаваща движението към задните или четирите колела в зависимост от версията.
Продажбите на обновеният G90, започват от началото на следващата година, като цените ще варират между 63 и 105 000 долара, а за тези които искат повече лукс и пространство ще бъде налична и удлжената версия G90L. Производителят съобщава още, че до края на 2021 година, марката ще представи три кросоувър модела, които ще бъдат лансирани едновременно на всички познати пазари. Този ход е продиктуван от общия спад на продажбите в световен мащаб, което най-вероятно ще накара ръководството да преосмисли философията на своята продукция и да последва примера на Ford и GM, които обявиха, че ще се съсредоточат предимно към производството на SUV модели. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар