събота, 11 септември 2021 г.

Chevrolet Silverado с козметични промени и нов интериор

 От този месец в САЩ, започват продажбите на обновеният Chevrolet Silverado. Товарният модел явно е в средата на своя жизнен цикъл и производителят е решил да поднови интереса към него, като му придава малко по-елегантен вид с промените в предната част. Новите радиаторни решетки се забелязват лесно, но за да откриете по-ниското позиционираните предни светлини ще трябва да се вгледате внимателно. Дизайна на броните също е променен. 


Най-голяма промяна обаче има в интериора, който е изцяло нов. Пред водача място намира цифров инструментален панел с размер 12.3-инча с възможност за смяна на интерфейса, а инфоразвлекателната система получава широкоекранен 13.4-инчов екран. Версията с 2 предни седалки получава солидна централна конзола между тях където е позициониран и скоростният лост. За най-луксозната версия вече ще бъде налична и автономната система за шофиране Super Cruise, която е модифицирана и сага може да работи дори, когато е прикачено ремарке. Серийно за всички версии са налични неща като: система за предотвратяване на сблъсък, асистент за поддържане движението в пътната лента и автоматично превключване на дългите и къси светлини.


Обновеният Chevrolet Silverado ще се предлага с познатите 5.3 и 6.2 литрови, V8-цилиндрови мотори, а 4.3 литровият мотор е заменен от новия 2.7 литров, турбо агрегат с мощност 310 к.с. дизеловият 3.0 литров, 6-цилиндров мотор остава в гамата на модела. Трансмисията е 10-степенна, предаваща движението съответно към задните или четирите колела в зависимост от модификацията.


Както до сега моделът ще се предлага само с двойна кабина и офроуд версия наречена - ZR2. До края на годината се очаква да видим и фейслифт версията на GMC Sierra, която също трябва да получи новият интериор и 2.7 литровият, турбо бензинов мотор. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар