събота, 11 септември 2021 г.

JAC Sehol X5: Нов модел със стара история


 Китайският концерн JAC, представя нов кросоувър за вътрешния пазар под името Sehol X5. Производителят лансира модела като нов, но при по-внимателен преглед, откриваме много общи черти с представеният преди 7 години JAC S5, който се предлагаше и извън границите на републиката, най-вече на някои пазари в Южна Америка и Русия, но през 2019 година неговото производство, бе прекратено. Той от своя страна, бе копие на представеното през 2009 година, поколение на Hyundai iX35, но това е друга тема. Самата марка Sehol, до скоро бе собственост на VW, но след като GAC успя да я съхрани за себе си,  много от технологиите на немският концерн останаха на разположение на китайският концерн, което пък гарантира до някъде надеждността на китайските модели. 

Така или иначе Sehol X5 се оказва значително остарял модел, който разполага със съвременни технологии. Под капака място намира един от най-разпространените двиигатели в Китай с корени от Mitsubishi с работен обем от 1.5 литра и принедително пълнене с мощност 150 к.с. Трансмисията е 6-степенна, механична или 6-степенна двудискова, предаващи движението към предните колела. 


Снимки на интериора липсват, но там надали ще има изненади. Материалите ще са със задоволително качество, а технологиите съвременни, до толкова колкото архитектурата на остарялото купе позволява. Високо оборудваните версии ще разполагат с цифров инструментален панел пред водача и плаващ дисплей за мултимедийната система с диагонал от минимум 10.2-инча. Забравете за полуавтономните системи за шофиране, но на борда все пак ще присъстват някои асистенти и системи за подпомагане на шофирането, като сензори за движение в пътната лента, система за предотвратяване на сблъсък, камера за заден ход и др. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар