сряда, 5 януари 2022 г.

Sony потвърждава амбициите си за производство на автомобили с концепцията Vision-S 02

 Две години след като японската компания представи Sony Vision-S Concept, сега, намеренията на фирмата за навлизане на пазара на електрически автомобили стават, все по-сериозни и това го доказва представената днес концепция наречена Vision-S 02. Това е електрически задвижван SUV, който според производителят е напълно готов за серийно производство и е напълно действащ модел. Sony е учредила компанията - Sony Mobility inc, която ще отговаря за производството и разпространението на бъдещите  автомобили, чието производство обаче на дали ще стартира по-рано от 2025 година. Източници близки до компанията споменават, че в момента се водят преговори с Honda, но до каква степен японският автопроизводител ще участва в проекта все още не е ясно.


Sony Vision-S 02 Concept е построен върху същата платформа на Vision-S и разчита на познатата задвижваща система с два електромотора с обща мощност от 536 к.с. и батерия, чиито параметри не се съобщават което означава, че Sony все още не е избрала доставчик за батериите на своите модели. Според информацията, общото тегло на модела възлиза на 2480 кг., което явно не пречи на модела да ускори до 100 км/ч. от място за малко над 5 секунди. Максималната скорост за разлика от седана, тук е ограничена електронно на 180 км/ч. 


Интериорът предлага място за 7 човека и поддържа стилистиката наложена във Vision-S с високотехнологично арматурно табло с три главни дисплея и два спомагателни за цифровите странични огледала. Климатичната инсталация се управлява от дисплей разположен на плаваща централна конзола между седалките, а возещите се на втория ред седалки разполагат с два допълнителни дисплея  с което общият брой на мониторите в салона стават девет, заедно с LCD огледалото за обратно виждане. Специално внимание се обръща на автономната система за шофиране разработена от компанията, която достига до 4-то ниво. Озвучителната система с 3D ефект и вградени високоговорители в седалките намира своето място и тук, както и видео услугата Bravia Core с 5G свързаност, която позволява онлайн връзка с всички уреди произведени от производителят, които се намират у дома, включително и конзолата на PlayStation, което означава, че бъдещият SUV на Sony ще бъде и една подвижна конзола за развлечения. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар