вторник, 4 януари 2022 г.

Концептуалният Jetour X-1 с хибридна технология и автономна система за шофиране от 3-то ниво

 След като стана ясно, че от другата година китайското правителство спира супсидирането на електрическите автомобили китайската марка Jetour, която е под шапката на Chery се ориентира към хибридното задвижване. Потвърждение на това е представеният преди часове нов концептуален - SUV модел наречен X-1, който е построен върху изцяло нова платформа на марката, която ще послужи за основа на редица бъдещи нейни модели. 


Информацията относно техниката е оскъдна, но става ясно, че Jetour X-1 ще се задвижва от хибридна система с 1.5 литров, бензинов мотор и два електромотора в комбинация с литиево-йонна батерия, чиито капацитет не се съобщава. Не става ясна и общата мощност подавана към колелата, но се посочва, че моделът ще може да работи, както в изцяло електрически режим, така и в комбиниран режим, при който двигателят ще работи успоредно с електромоторите независимо дали ще служи само за дозареждане на батерията или ще задвижва директно предните колела. 


Снимки на интериора все още липсват, но е ясно наличието на двойка 12.3-инчови дисплея пред водача, както и богато оборудване. Налична за модела ще бъде автономна система за шофиране от 3-то ниво разработена от Huawei, чиято архитектура позволява да се достигне дори и пето ниво, стига законът да го позволи в бъдеще. Цените не се споменават нито, кога ще стартират продажбите, но освен в Китай новият Jetour X-1 ще се предлага и на пазарите в Близкия изток и Южна Америка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар