вторник, 30 ноември 2021 г.

Корейците показаха новото поколение на Genesis G90

 Марката представи новото поколение на флагманският си модел в своята гама, а именно Genesis G90. Дизайнът на екстериора е в стила на наложеният в последните модели на марката Athletic Elegance Design и не изненадва с нищо ново. Продажбите на новото поколение на луксозната лимузина ще започнат през 2022 година и ще бъде изправена директно срещу Обновеното Audi A8Mercedes S-class и очакваното ново поколение на BMW 7-series. Няма да бъде подминат и Lexus LS


За съжаление все още няма изображения на интериора, но според говорител на марката новият G90 ще предлага луксозна обстановка и изживяване по време на пътуване, които могат да се усетят само в моделите на Genesis. Както до сега за още по-голям лукс и разточителство, корейската лимузина ще се предлага с нормално и удължено с 19 см. междуосие, което увеличава пространството за краката на втория ред седалки. 


Информация относно задвижването също липсва, но ако предположим, че намерението на марката да се откаже от своите V8-цилиндрови агрегати е в сила, то със сигурност под капака трябва да очакваме V6-цилиндрови агрегати в комбинация на някаква хибридна система и 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща задните или четирите колела. Повече подробности очакваме да станат ясно до няколко дни, след което ще бъдат добавени към този пост. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++


Според официалната информация, която стана достъпна днес (14.12.2021), стана ясно, че флагманският модел на марката ще се задвижва от 3.5 литров, V6-цилиндров, би-турбо бензинов мотор с мощност 375 к.с. Серийно той е куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. Genesis G90 разполага с многокамерно въздушно окачване с функцията 6-то чувство за сканирана на пътното трасе с помощта на камера, която предава информация към компютъра отговорен за настройките на твърдостта на возене. Също така моделът при нужда може да се повдига с до 25 мм., когато сензора разположен в предната част регистрира, че пред автомобилът има стръмен наклон или препятствие, като бордюр например. Срещу доплащане е на разположение и активен заден мост, чиито колела се отклоняват до 4 градуса срещуположна на предните колела за по-голяма маневреност. 


Интериора е подобоващ за премиум лимузина и разполага с цифров панел пред водача с два здвоени 12.3-дисплея, съответно за инструментариума и инфотайнмънт системата от последно поколение с гласов контрол и въздушни актуализации. Налични са и няколко модела дървена облицовка изработена изцяло от рециклируеми материали включително и вестници. За пръв път в модел на genesis, място намира и система за ароматизиране на купето с уникално създадени аромати. Специално внимание обърнато на опционалните седалки предлагащи четири вида масажни функции и обдухване, които могат да бъдат четири на брой. във версията с четири места задните кресла са оборудвани с стойка за отмора на краката и възможност за реглаж на облегалката. В този случай в подлакътника между двете седалки е монтиран и 8-инчов дисплей, чрез който могат да се командват и функциите на четиризоновата климатична инсталация, ел. завесите и околното осветление. за сърфиране в интернет и гледане на телевизия или филми са на разположение 17-инчови таблети монтирани на облегалките на предните седалки. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар