вторник, 2 ноември 2021 г.

Обновеното Audi A8 с цена от 99 500 евро

Въпрос на  часове, бе след като видяхме Audi A8 L Horch, да видим и фейслифт версията на флагманският модел на марката  - Audi A8. както се и очакваше повечето нови неща, които видяхме в хиперлускозният модел по отношение на дизайна намират място и в обновеното моделно семейство на - А8. Впечатление правят новите Digital Matrix LED фарове, което означава, че във всеки един от тях място намират 1.3 млн. микроогледални елемента. Променен е и стилът на радиаторната решетка, чиито елементи дават илюзията на топящ се метал. Броните също са променени с повече хромирани елемнети, а новият им дизайн е увеличил общата дължина на луксозният седан с около 3 см. В задната част наблюдаваме и нови светлини с OLED технология с променяща се графика и функция за излъчване на по-ярка светлина в случай на приближаващ се автомобил, когато разстоянието между двата автомобила стане под 2 метра. Новост е и версията - S8, открояваща се с по-спортно излъчване и специален дизайн на джантите.



Под капака на обновеното - А8, място намират бензиновите 3.0 и 4.0 литрови турбо мотори с мощност между 335 и 460 к.с., като всичките са снабдени с лека хибридна система. Дизеловата модификация е оборудвана с 3.0 литров мотор с мощност 286 к.с. Всички мотори са куплирани с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. В последствие се очаква и Plug-in хибридна версия на модела. Най-мощната модификация S8, разчита на 4.0 литров, би-турбо мотор с мощност 571 к.с., който ускорява лимузината до 100 км/ч., от място за 3.8 секунди. При всички случай максималната скорост е ограничена електронно на 250 км/ч. Тук серийно се предлага активното, предсказуемо окачване, четирите управляващи колела и спортен диференциал. 


Новостите в интериора не са видими от пръв поглед. Налични са нови материали за тапицериите и декоративните елементи от дърво и алуминии, а пред водача място намира цифров инструментален панел с нова графика и размер от 10.1-инча. Новата версия на инфотайнмънт системата - MIB3 е оборудвана с Full HD екран с добавена яркост. Тризоновият климатроник е серия, а срещу доплащане може да бъде поръчан и четиризонова климатична инсталация с йонизатор и ароматизатор. На борда са налични редица системи подпомагащи шофирането, като при пълна комплектация техният брой може да достигне 40, включително и автономна система за шофиране от 3-то ниво, която може освен да паркира и сама да изпреварва по-бавно движещи се автомобили. 


Продажбите на обновеното Audi A8, стартират от декември месец с цена от 99 500 евро. Налична е и удължена версия на модела - A8L с дължина от 5.32 метра. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар