понеделник, 1 ноември 2021 г.

Jetour X90 Plus с мощен - 2.0 литров, турбо мотор

 Обновеният преди една година Jetour X90, сега получава нова версия наречена "Plus". Китайската мярка явно не може да привлече желаното количество клиенти и сега представя нова, по-мощна версия на своя кросоувър модел. 

Jetour X90 Plus ще бъде наличен с 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 254 к.с., куплиран серийно с 7-степенната, роботизирана трансмисия, предаваща движението само към предните колела.  


Освен с по-мощният агрегат, моделът разполага и с нов дизайн, който допринася на новата версия да бъде лесно разпознаваема. Предната част е изцяло нова с променен дизайн на фаровете, бронята и радиаторната решетка. капака на двигателя и калниците също са претърпели известни промени. В задната част също се наблюдават съществени разлики. Новите задни, LED светлини са променени светещи секции и са свързани помежду си, а на върха на петата врата място намира открояващ се спойлер придаващ по-спортна визия на китайският кросоувър.


В интериора промените са по-малки, но значими. Пред водача място продължават да намират двойка 12.3-инчови дисплея, като вече от този за инфотайнмънт системата се управляват и функциите на климатичната инсталация, което е довело до елиминирането на третият дисплей позициониран на централната конзола при обикновените версии. Бутоните също са сведени до минимум, а дизайна е станал по-изчистен. Моделът е оборудван с ново амбиентно осветление, което замества светещите плаки на таблото пред водача и предните врати, които марката предлага за версиите с 1.5 и 1.6 литрови мотори. Всичко това води до близо 15 % увеличение на цените спрямо споменатите модификации, като сега в Китай, цените на X90 Plus ще стартират от 139 000 юана. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар