сряда, 9 октомври 2024 г.

Volkswagen Tayron наличен в Европа като наследник на Tiguan Allsace

Новото поколение на VW Tayron ще се предлага и в Европа, но във версия със седем места, като наследник на Volkswagen Tiguan Allspace. Базираният на Volkswagen Tiguan модел разполага с удължено до 2.79 метра междуосие, което позволява да бъде наличен опционален трети ред седалки. Volkswagen Tayron е SUV, който съчетава практичност и ефективност, предлагайки комфорт и нови технологии за едно незабравимо шофьорско изживяване.

Новият Tayron се предлага с разнообразие от двигатели, включително два Plug-in хибрида, които могат да изминат до 100 км само на електричество. Освен това, моделът разполага с възможност за теглене на товари до 2,5 тона, което го прави подходящ за различни нужди. Базовата версия е оборудвана с 1.5 литровият, TSI агрегат оборудван с 48-волтова лека хибридна технология и мощност от 150 к.с., последван от дизелова версия с 2.0 литров, TDI мотор с мощност 193 к.с., който се предлага стандартно със задвижване на четирите колела. При всички случаи трансмисията е 7-степенна DSG. По-нагоре в гамата са позиционирани Plug-in хибридните версии с мощност от 204 и 272 к.с. и налична тягова батерия с капацитет от 19.7 кВтч., благодарение на която може да се осъществява движение в изцяло електрически режим. 

Интериорът на Tayron е проектиран с внимание към детайла и предлага високо ниво на комфорт. Той разполага със собствен дизайн, но запазва 10.2 инчовият цифров инструментален панел пред водача. Инфотейнмънт системата се предлага с 12.9 или 15-инчови тъчскрийн екрани, като последният е за версията с IA и ChatGPT на борда. Моделът е оборудван с най-новите технологии, включително иновативни системи за безопасност и асистенция на водача. Серийното оборудване включва неща като: тризонов климатик, амбиентно осветление с 10 цвята, щори на задните врати, предни седалки с подгряване и др. 

Срещу доплащане за Volkswagen Tayron ще бъде налично адаптивното - DCC Pro окачване, интелигентните матрични LED светлини, панорамен покрив, озвучителна система с мощност 700W, кожен салон с масажиращи и вентилирани предни седалки и т.н. Продажбите на модела в Европа ще започне от тази есен с цени от 45 475 евро. Най-вероятно още тази година ще стартират продажбите и в САЩ, където ще бъде наличен под името Tiguan. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар