петък, 9 август 2024 г.

VW Tayron L визуализира американския Tiguan

 Volkswagen Tayron L е най-новият представител на бързо развиващия се сегмент на средноразмерните SUV автомобили. Специално разработен за китайския пазар, този модел най-вероятно бързо ще придобие популярност сред местните потребители, благодарение на просторния интериор и богатата си технологична екипировка въпреки наличието на по-големият Volkswagen Tiguan L Pro, който бе представен в началото на годината. На практика Tayron L визуализира и американската версия на Tiguan. Дизайнът на Tayron L е смела комбинация от елегантни линии и спортни акценти. Масивната решетка в бронята, агресивните фарове и изразителните линии по каросерията му придават внушително присъствие на пътя въпреки, че на пръв поглед може да бъде объркан с модел на Honda. За да задоволи различните вкусове на китайските клиенти, Volkswagen ще предлага широка гама от опции за персонализация, включително различни дизайни на джанти, цветове на каросерията и декоративни елементи.

Като цяло Volkswagen Tayron L е идентичен технически с европейският му събрат - Tiguan, но междуосието е разпънато с 13 см. В Китай, моделът ще разчита на 1.5 литровият TSI мотор с мощност 160 к.с., последван от 2.0 литровият турбо агрегат който ще бъде наличен във версии на мощност от 186 и 220 к.с. Очаква се и Plug-in хибридна версия с 2.0 литров мотор, съчетан с електромотор и обща мощност от 272 к.с., която ще може да изминава до 100 км. в изцяло електрически режим. 

Снимки на интериора все още не са налични, но се очаква той да бъде е типичен за съвременните модели на Volkswagen – висококачествен, ергономичен и ориентиран към водача. Големият централен дисплей и цифровото табло ще осигуряват лесен и интуитивен контрол върху всички функции на автомобила. Няма да е изненада ако и тук място намери 11.6-инчовият дисплей пред пасажера по подобие на Tiguan L Pro. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар